A gyúrásnál csak az ingatlaneladás keményebb

Nem tudom, hogy melyikőtök próbált meg mostanában eladni egy lakást, de nem könnyű, azt megmondhatom. Főleg, ha nem Pesten árulod. Bár ott is nehéz eladni ingatlanokat, főleg, ha nem új építésű, de vidéken aztán még nehezebb. Ott ugye kevesebb a munkalehetőség, a fiatalok is sokan inkább a fővárosba költöznek, egy vidéki városban kevesebben keresnek maguknak otthont.

Pedig nem rég én éppen Nyíregyházán örököltem egy kis házat. Nem a legjobb környék, de rendben volt tartva a ház, és fel van szerelve minden szükségessel, még a kertje is egész nagy, lehet hátul még zöldségeket is termeszteni. De hiába hirdettem meg pár helyen, nem nagyon tudtam eladni. Fogalmam sem volt, hogy mi lehetett a gond, esetleg a képek vagy a szöveg, vagy éppenséggel csak tényleg nem nagyon kerestek arrafelé ingatlant.

Bementem a kondiba, és panaszkodtam erről néhány havernak, akik éppen ott voltak, és szintén edzettek. Sokuknak volt hasonló tapasztalata, és ők is megerősítettek, hogy mostanában nem olyan könnyű ingatlanokat eladni, főleg, ha nem a legjobb környéken vannak.

Erre viszont az egyik haverom adott egy tippet, és végül ennek köszönhetően tudtam túladni a lakáson.

Azt mondta, hogy ismer egy apróhirdetési oldalt, ahol ingyenesen lehet hirdetni, és akár ingatlanokat is. Megnéztem én is, miután hazamentem a kondiból. Be is írtam oda, hogy “eladó lakás nyíregyháza” Valóban fel lehetett rakni ingatlanokat is, ezért gyorsan regisztráltam én is. Nagyon egyszerű volt a menete, nem kellett mást csinálnom, mint adni egy címet a hirdetésnek, ezután el kellett helyezni egy kategóriában, amik közül több is van az oldalon, például, sport, divat, jármű, műszaki cikk meg hasonlók, na nekem ezek közül az ingatlant kellett kiválasztani. Ezek után már csak az volt a dolgom, hogy kiválasszam a megyét, ahol az ingatlan van. Emellett persze még meg kellett írni a hirdetés szövegét, amiben leírtam, hol van a ház, mekkora, milyen a mérete meg az elosztása, hogy van felszerelve. Még a házról csináltam korábban fotókat, ezt is feltöltöttem hozzá. Miután már a regisztrációval is megvoltam, csak annyi volta a dolgom, hogy várom a vevőket.

Meg is lepődtem, amikor másnap már valaki üzent is nekem. Még tetszett is nekem, hogy az oldalon keresztül is lehet ezt bonyolítani, azon keresztül üzenhetünk egymásnak. Szóval az illetőt érdekelte a ház, és meg akarta nézni. Másnap találkoztam is vele, és ajánlatot tett az ingatlanra. Nem is számítottam rá, hogy ilyen hamar sikerül eladni.

Ha majd visszamegyek a kondiba, megköszönöm a haveromnak a tippet, mert ha ő nem segített volna ki ezzel az apróhirdetési oldallal, talán még mindig a házat árulnám. Néha mindnyájunknak kemény az élet, de a gyúrós haverok azért összetartanak ha kell.