Angol, és német nyelvtanfolyamok

A nyelv mindig is hasznos része lesz az életünknek. A gyerekeknél is ezt erőltetjük, hogy igen is tanuljanak nyelveket, mert az csak hasznos lesz. Te beszélsz valamilyen nyelven?

A nyelvtanulás

Már általános iskolában kötelező a nyelv tanulása. van ahol szabadon választható, de olyan is, ahol már az iskola határozza meg, hogy milyen nyelven fog tanulni a leendő osztály, aztán ha valakinek ez szimpatikus, akkor oda íratja a gyermekét. Olyan is előfordul, ahol már felső tagozatban akár két nyelvre is van lehetőség. Persze nem csak általános iskolában van lehetőségünk tanulni, vagy középiskolában.

Nyelvet bármikor lehet tanulni, ki mikor szeretne, vagy érzi szükségességét. Lehet, hogy valaki csak általános iskolában tanul csak nyelvet, aztán nincs is rá szüksége soha többet.

Az élet, és a dolgai

Minden mindig változik, és soha nem tudhatjuk, hogy mikor mire van szükségünk. lehet, hogy ma azt mondjuk, hogy én soha nem tanulnék nyelvet, holnap után pedig választunk az angol, vagy német nyelvtanfolyamok közül egyet.

Én már megtanultam, hogy soha ne mond azt, hogy soha, és ez tényleg így igaz.

Édesanyám 45 éves fejjel döntött úgy, hogy elmegy, és keres egy nyelviskolát magának. Persze ő nem hobbiból akart tanulni, mint sokan mások esetleg, hanem kifejezetten célja volt vele.montafon-703529_640

Abban az időben, amikor ő tanult, csak orosz nyelv volt. Nem volt lehetősége választani, mint manapság. ma már nincs olyan nyelv, amit nem lehetne megtanulni. Legyen az angol, német, olasz, spanyol…

Édesanyám a német nyelvtanfolyamok mellett döntött. Hogy miért pont a német? Neki azért volt szüksége erre a nyelv ismeretre, mert úgy döntött, hogy ki szeretne menni Ausztriába dolgozni. Miután apám meghalt, nem igazén találta a helyét itthon, s úgy gondolta, hogy egy kis kihívás, és levegő változás jót fog tenni. mindig is szerette a hegyeket, a havat, sőt emlékszem, még síelni is jártak apámmal rendszeresen.

Nyelvet bármikor tanulhatunk, hiszen nincsen korhoz kötve. Van akinek a munkájában van szüksége valamilyen nyelv ismeretre, de olyan is van, aki a leendő munkája miatt tanulja, de az is lehet, hogy valaki hobbiból foglalkozik a nyelvtanulással. A lehetőségek tárháza igen csak széles, így bármelyiket is válasszuk, biztosan hasznunkra lesz a továbbiakban.