Edzés helyett fürdőszoba elújítás, avagy csempés dobozok cipelése a negyedikre

Az egészség jegyében

A családom gyakran piszkál azzal, hogy túlzásba viszem az edzést és szinte mással nem is foglalkozom, pedig ez nem igaz.

Az tagadhatatlan, hogy szeretek a testépítéssel kapcsolatos cikkeket olvasni, és szívesen keresek különböző gyakorlatokat bemutató videókat, amikből inspirálódhatom, ráadásul a táplálkozásomra is odafigyelek, mert az embernek csak akkor lehet igazán szép és kidolgozott teste, ha nem eszik össze-vissza mindent.

Főzés

Mivel anyukámat nem akartam azzal terhelni, hogy nekem mindig külön kelljen főznie, úgy döntöttem, hogy elkészítem én magamnak a saját, speciális alapanyagokból álló kajáimat. Nem mondom, eleinte sokat bénáztam, volt, hogy elégettem a csirkemellet, máskor pedig kemény maradt a rizs, de minél többet gyakoroltam, annál jobban ment. A főzés is olyan, mint a fekve nyomás. Ha megvan a kellő kitartás, akkor szépen lehet fejlődni benne.

Oké, anyu is sokat segített nekem, megmutatta a különböző praktikákat, amivel főzés közben megkönnyíthetem az életemet, ráadásul eleinte mindig hangsúlyozta, hogy szívesen főz rám külön is, de nem hagytam magam, kitartottam amellett, hogy ezt megoldom egyedül.

Persze láttam a szemén, hogy örül neki, hogy nem csinálok neki plusz macerát, azt azonban kategorikusan kijelentette, hogy akkor mosogatni se felejtsek el magam után, mert ha koszos lábast talál a tűzhelyen, akkor lesz nekem ne mulass…

Cipekedés

Amióta edzek és erősebb lettem, a család mindig megtalál olyanokkal, ha valami nehezet kell cipelni, megemelni a kanapét, hogy alá férjen a szőnyeg, arrébb tolni a három ajtós szekrényt és a többi… Nem mondom, segítek én szívesen, de nem mondom, hogy nem kottyan meg egy-egy feladat. Ráadásul az, hogy az ember erős, nem jelenti azt, hogy bármit arrébb tud vinni, főleg akkor, ha az adott tárgyon semmilyen jó fogás nincs.

Csempékkel a negyedikre

Múlt hétvégén a nagybátyám kért meg rá, hogy segítsek be neki egy kis pakolásban. Nemrég új lakást vett magának, amit elkezdett felújítani, hogy minden helyiség az ő ízlését tükrözze. Még nagyon az elején tart a műveletnek, a nappali már elkészült, de a konyha és a fürdőszoba még nem.

Azon a hétvégén éppen a fürdőszoba burkolása volt soron, de ahhoz előbb fel kellett hordani a csempés és padlólapos dobozokat a garázsból, a negyedik emeletre.

Negyven percen át, szinte megállás nélkül rohangáltam a garázs és a lakás között, hazudnék ha azt mondanám, hogy nem fáradtam el, de a hétvégi kardió megvolt ezzel, az biztos.

Örülök, hogy segíthettem a nagybátyámnak, ő pedig azt ígérte, hogy ha elkészül a konyhával is, akkor meghálálja nekem egy finom banán turmixszal.