Fájó torokkal nem esik jól lemenni a konditerembe

Fájó torokkal nem esik jól lemenni a konditerembe, de ha van itthon tantum verde spray, akkor nem kell kihagynom az edzést.

Gondolom azzal mindenki tisztában van, hogy a rendszeres sport nemcsak a jó kinézet eléréséhez elengedhetetlen, hanem az egészség megőrzéséhez is. Viszont sokszor nem egyszerű rávenni magunkat, hogy lemenjünk a konditerembe, vagy éppen edzésre, attól függően, hogy milyen sportot űzünk, de ezek a nehéz pillanatok azok, amikor még jobban erőt kell vennünk magunkon és nem feladni.

Gyermekkoromban mindig is kövér voltam. Az egész családunk szeret enni, ráadásul anyukám és nagymamáim is nagyon jól főztek, szóval az evés nálunk amolyan programszámba ment. A mozgás pedig sosem volt nálunk kulcsfontosságú dolog. A szüleim egyáltalán nem sportoltak, a nagyapám saját állítása szerint igen, merthogy mindenhová kerékpárral közlekedett, de azért valljuk be, hogy elbiciklizni a két kilométerre levő piacra és vissza még nem jelenti azt, hogy az embernek jó a kondija.

A bátyám és én mozogtunk azért, mert hát ott voltak a testnevelés órák, illetve szerettünk focizni járni a barátainkkal, de mindez nem volt elég ahhoz, hogy ledolgozzuk azt a nagymennyiségű kalóriát, ami egy nap bevittünk a szervezetünkbe. Amint pedig leérettségiztünk, még ez a kis mozgás is megszűnt az életünkben.

Amint beléptem a húszas éveimbe és úgy éreztem, hogy jó lenne, ha találnék egy barátnőt, akkor próbáltam jobban odafigyelni magamra. Hetente kétszer eljártam futni és az ételeim adagját is megpróbáltam kisebbre venni. Sikerült is leadnom néhány kilót, tényleg csak néhányat, ami után úgy éreztem, hogy ennyi szenvedésért ez igencsak csekély eredmény, szóval feladtam. Reménykedtem benne, hogy a szerelem akkor is rám találhat, ha nincsen kockás hasam.

Teltek-múltak az évek, volt pár rövid kapcsolatom, de végtére is a nagy szerelem nem akart kopogtatni az ajtón. Egyszer aztán, mintha csak csoda történt volna, az interneten megismerkedtem egy lánnyal. Egy társkereső oldalon láttam meg a profilját, egyből levett a lábamról a gyönyörű arcával és formás alakjával, ezért aztán vettem a bátorságot és írtam neki egy üzenetet. Úgy gondoltam, hogy valószínűleg válaszra sem fog méltatni, de aztán kiderült, hogy tévedtem.

Eszternek nemcsak a külseje szép, hanem a lelke is. Nem hagyta szó nélkül az üzenetemet, válaszolt nekem, majd beszélgetni kezdtünk. Egy idő után randira hívtam, ő pedig igent mondott. Izgultam, hogy mit fog szólni hozzám, amikor először meglát élőben, de úgy voltam vele, hogy két nap alatt sokat úgysem tudnék változtatni magamon. Félreértés ne essék, nem voltam kétszáz kiló, de azért erősen a mackós alkatú pasik táborát erősítettem.

Lényeg ami a lényeg, Eszternek megtetszett a külsőm, ráadásul a randi is jól alakult, hamar megtaláltuk a közös hangot és jól elbeszélgettünk egymással. Nem sokkal az első randink után pedig már egy pár voltunk, akik elég komolyan terveztek egymással. Az azóta eltelt idő pedig csak megerősítette a kapcsolatunkat, hiszen januárban fogjuk ünnepelni az ötödik évfordulónkat.

És tudjátok, hogy mi a legviccesebb? Eszter aerobik oktatóként dolgozik! Gondolhattam volna, már csak abból kiindulva, hogy milyen szép, izmos alakja van, de nem ez volt az első dolog, ami megfordult a fejemben, amikor ránéztem.

Annak ellenére, hogy a barátnőm az elejétől fogva meg volt elégedve az alakommal, szinte akaratán kívül segített megszerettetni velem a mozgást, a sportot és a helyes táplálkozást. Miután összeköltöztünk, akkor én is azokat az életeket kezdtem el enni, amiket ő, és rájöttem, hogy a zöldségek is vannak olyan finomak, mint a sült krumpli. Amikor pedig, a helyesebb étkezésemnek köszönhetően leadtam néhány kilót, akkor megkértem Esztit, hogy jöjjön el velem a konditerembe és mutassa meg, hogy melyik gép hogyan működik. Korábban azért is kerültem az edzőtermeket, mert féltem, hogy nehogy valamit rosszul csináljak és kinevessenek az ott lévő, gyakorlottabb emberek.

Jó élmény volt Eszterrel járni a kondiba, azon kívül, hogy sok mindent tanultam tőle, ez amolyan közös hobbinkká is vált, ami közelebb hozott minket egymáshoz. Manapság már nem mindig együtt megyünk, mert általában mikor én ráérek edzeni, akkor ő éppen aerobik órát tart, de hétvégente amikor tehetjük, akkor együtt is kondizunk egy kicsit.

Szerencsére annyira életem részévé vált a mozgás, hogy már nem keresek kifogásokat arra, hogy kihagyhassam. Gyerekként már az első köhintés után felmentés kértem a tornatanártól, mondván, hogy betegen nem jó edzeni, de mostanság tényleg csak akkor hagyom ki a betervezett sportot, ha nagyon rosszul vagyok. Nem mondom, ha meg vagyok fázva, akkor nem a legjobb érzés ezt csinálni, de tudom, hogy az edzés alatti izzadás kiviszi a testemből a bacilusokat is.

Múlt héten például megfájdult a torkom, ami ilyenkor, ősz elején elég általános jelenségnek számít. Utálom a torokfájást, talán még a láznál is jobban, de szerencsére megtaláltam azt a gyógyszert, ami ilyenkor a legjobban hat. Nekem a tantum verde spray vált be a legjobban, miután befújom vele a torkomat, egyből elmúlik a fájdalom és nyugodtan el tudok menni edzeni. Nem csak nekem, hanem Eszternek is segíteni szokott, szóval mi más torokfájás elleni készítményt nem is tartunk itthon, hiszen minek lecserélni azt, ami jól bevált.