Mozgásban, otthon is, a kandalló előtt

Azoknak akik szeretnek mozogni nincs is annál jobb ha mindig élhetnek a szenvedélyüknek. Te szeretsz mozogni? Sportolsz rendszeresen?

A mozgás fontosság

Hogy miért is fontos, pár gondolatban leírom, mi a véleményem erről. Amúgy itt is megemlítik a fontosságát.

Manapság, ha körbe nézünk a fiatalok körében, már észrevehetőek az elhízás jelei. Nem is értem, hogy hogyan, de ha megnézel egy általános iskolai osztályt, több mint az osztály fele már problémás. Van akit ez érdekel, de olyan is, aki nem is foglalkozik vele, teljesen jól érzi magát. Azért emlékszem, a mi időnkben talán ha 1-2 osztálytársam volt, aki súly felesleggel küzdött. Persze hiába akar bárki is, akár a védőnő, vagy egy orvos változtatni rajta, ha ő maga nem szeretne. Ehhez igen nagy kitartás szükséges, hogy egy teljesen más életmódra álljon be. Sokan nem is képesek rá, még felnőtt korban sem, nem hogy még félig gyerek fejjel.

A tanácsok

Múltkor teljesen ki voltam akadva azon, amit a barátnőm mesélt. Hogy mit mondott? A történet lényege, hogy van egy 16 éves lánya, aki középiskolába jár. Volt náluk valamelyik órán bent egy életmód tanácsadó. Na ezeket az embereket kifejezetten nagyon szeretem. Hogy miért? Mert annyira tudják a tutit, és annyira meg akarják mondani, holott nem is ismernek, nem tudják, hogy van e tennis-841172_640gondom, vagy nincs, mit eszem, és mit nem… Na a lényeg, hogy kiderült, hogy a barátnőm lánya, és pár kis osztály társa elmehetne egy életmód tanácsadó órára. Meg is beszélték, hogy elmennek, és hogy tornára is megtanítja őket, mit hogyan lenne érdemes. Talán egy vagy két alkalommal voltak, amikor a gyerek azzal jött haza hogy ő szarul érzi magát. Kiderült, hogy a kedves tanácsadó hatására ő aznap nem is evett szinte semmit. Előtte reggeltől délutánig megevett 4-5 szendvicset, aznap pedig csak egy almát, és egy joghurtot. Azt elfelejtette a kedves hölgy közölni velük, hogy ezt nem lehet egyik napról a másikra csinálni, mert a szervezete nem fogja bírni. Amúgy is egy növésben lévő szervezet igen csak megsínyli ezt a dolgot.

Kire kell hallgatni

Persze sok lehetőség van arra, ha valaki mozogni szeretne, és esetleg kilókat leadni El lehet menni egy edző terembe, ahol segítséggel, rá tudjuk magunkat venni a mozgásra. Persze ne legyünk gátlásosak, ezért jobb, ha nem is egyedül érkezünk egy ilyen helyre.

Magunk is nekiállhatunk mozogni otthon mondjuk egy vásárolt CD segítségével. Persze nem csak tornázni lehet, hanem a sport számos mozgás formáját is űzhetjük. Anna barátnőm nagyon szeret futni. Mivel közel lakunk egymáshoz mindig fűzött, hogy menjek el vele. Persze én ha tehettem kihúztam magam a program alól, mert még a tesi órán sem szerettem soha futni. Mondta, hogy keresek az interneten ehhez hasonló oldalt, ahol mások is írnak a futásról, és hogy milyen jó is. Végül rászántam magam, hogy elmenjek vele, és igaz, hogy majd kiköptem a tüdőmet, de végigfutottam vele amit akart. Igaz, sokkal kisebb kört tettünk meg, mint ő szokott, z ez utólag derült ki persze. Még néztem is rá, megszólalni nem tudtam, csak a gondolat futott bennem végig, hogy ennél még többet?boy-72370_640

Aztán ahogy az idő telt, én is megszerettem a mozgás más egyéb formáját. Voltam már pár alkalommal fal labdázni, ami nagyon király volt. Szó szerint. Na, ne mondja nekem senki, hogy ott nem lehet fogyni. Ha valaki igazán mozog, akkor annyit fut, és izzad közben, hogy csak na.

Azért a kandalló előtt még is más tornázni, mint bárhol máshol. Vettünk otthonra egy gépet, a nappali sarkában van, ahonnan ha nagyon szeretném, mg a tévét is tudom nézni. Na nem mintha azt szoktam volna közben figyelni, mert inkább zenét hallgatok, hiszen az ritmusosabb, és jobb ütemet is ad. Azt gondolom, mindenkinek megvan a maga sportja, csak meg kell találnia. Lehet hogy én szeretek futni, te pedig nem, de akár az is előfordulhat, hogy az egyik biciklizni szeret, a másik pedig nem. Nem vagyunk egyformák, így nem is kell ugyan azt szeretnünk Fontos viszont, hogy a saját érdekünkben megtaláljuk a nekünk valót.