Testépítés a raktárban

Néha gondolkozom azon, hogy régen mi számított testépítésnek, egyáltalán külön foglalkoztak ezzel úgy, mint mi, vagy pedig bizonyos szakmák és munka következményeként születtek testépítők?

Például egy olyan ember, aki egész nap fát vágott, annak milyen bivalyerős karjai lehettek? Lehet, hogy kívülről nem volt olyan izmos, nem látszott annak, de annyira szívós és erős lehetett a szorítása és az állóképessége, hogy biztosan legyúrná fél marokkal a mai testépítők nagy részét. Legalábbis én így képzelem. Sajnos az utóbbi hónapokban annyira sok volt a munkám, hogy nem tudtam lejárni az edzőterembe, ám a munkámból adódóan nem vesztettem sokat a kondimból. Ez azért van, mert egy raktárban dolgozom, ahol dexion salgó polcokra kell egész nap fel és lepakolnom. Rengeteg csavart, és szerszámot tárolunk, fém polcrendszereken tartjuk őket, szóval a nap nagy részében itt szoktam pakolászni… Olyan ez egyébként, mint egy edzés. Nagyon kell figyelni a testtartásra, mert ha csak egy kicsit is figyelmetlenek vagyunk, akkor már túlterhelhetjük a derekat vagy a gerincünkre lehetünk rossz hatással azáltal, hogy helytelen a pozíciónk.

Nálunk ilyen típusú dexion salgó rendszer van, négy féle magasságban vannak elhelyezve a polcok, így van, hogy guggolva fogok meg egy ládát, és szépen egyenes háttal felállok, vagy pedig derékmagasságból veszek le valamit, illetve oda emelek fel. A fenti polcon lévők esetében pedig folyton a súlyemelők jutnak eszembe, amikor terpeszben kinyújtott karral állnak a kiemelt súly alatt, mielőtt elengedik azt. Persze nekem nem lenne ildomos elengednem, mert a szerszámok fele a lábamra esne. Szóval időhiány miatt meglepő módon a dexion salgó rendszer lett az edzőtársam, és nem kell nagyon amiatt aggódnom, hogy cserben hagy. Nagy teherbírású, acél polcrendszerről van szó, ami nem adja könnyen magát. Mondjuk nem is dumál vissza, ha beszólok neki, szóval provokálással nem tud inspirálni és mozgatni, de néha a csend nagyobb erővel hat ránk, mint akár a kiabálás. Természetesen ez a munka nem tudja teljes mértékben pótolni az általános edzést, de azért folyton kondiban tart, és az erőnlétem és majdnem változatlan maradt a hónapok során, sőt egyre könnyebben emelem a ládákat.