Testépítés helyett fog implantátum beültetés került napirendre

fog implantátum árakMozogni kell, hiszen sok kedvező hatása van, egyrészről a fizikumunknak is jót tesz, másrészt szellemileg is felfrissülünk tőle. Én legalábbis mindenféleképpen. Napi nyolc órát töltök az íróasztal mögött, néha persze beiktatok pár perc szünetet és akkor sétálok egyet, vagy kimegyek a konyhába meginni egy kávét. Elméletileg óránként jár is tíz perc szünet a monitor előtt dolgozóknak, persze sokszor nincs idő ezt betartani, no meg a főnök se nézi jó szemmel az óránkénti „lógást”, hiába megengedett. Bezzeg aki dohányzik, annak jár, na de ebbe inkább nem mennék bele, nem akarok senkit megsérteni. Hetente legalább kétszer igyekszem eljutni az edzőterembe, már nagyon sok féle edzésformát kipróbáltam, pár éve megpróbálkoztam a testépítéssel is komolyabban foglalkozni. Akkor hetente legalább 4-5 alkalommal töltöttem másfél órát a teremben, bírtam ezt majdnem körülbelül fél évig. Már nagyon szépen kezdtem fejlődni, ehhez persze az is kellett, hogy az étkezésre is odafigyeljek komolyabban, ez bizony nagyobb lemondással járt, hiszen világ életembe szerettem a hasamat, az édességet pedig különösen. De hát mindent a cél érdekében, gondoltam, ha már belekezdtem, csináljam rendesen. Általában kifejezetten maximalista vagyok, ha valamibe belekezdek, akkor azt teljes erőbedobással és lelkiismeretesen szeretem végig csinálni, vagy ha tudom, hogy nem vagyok erre képes, akkor bele se kezdek. Vannak az életben olyan területek, amikor ez a tulajdonságom nagyon kifizetődő. bár olykor félre kellene tennem ezt a fajta hozzáállást.

Szóval nagyon szépen haladtam az edzésekkel, nagyon látszott az eredmény is szerencsére. rengeteg időt, energiát és persze pénzt is áldoztam erre a „hobbira”, még a versenyeken is elgondolkodtam, hogy meg kellene próbálni. De ember tervez Isten végez, tartja a mondás is. A fogproblémáim keresztül húzták a számításaimat. Sajnos genetikailag nagyon rossz fogakat örököltem, ezzel nem igen tudok mit kezdeni. Több tömött fogam is van, igyekszem azért a rendszeres fogászati szűrésekkel megelőzni a nagyobb bajokat. Van egy fogam, amivel már jártam gyökérkezelésre, de sajnos végül nem lehetett megmenteni, így arra jutott a fogorvosom, hogy bizony attól meg kell válnunk, hát túl estünk rajta. Mindeközben, ha ez nem lenne elég, elkezdett nőni a bölcsesség fogam is, és sajnos nagyon úgy tűnt, hogy nem nagyon van hely neki, ezért valószínűleg ki kell majd műteni, hiszen azt se szerettük volna, ha emiatt a többi fogam torlódni kezd. Ezt a panoráma röntgen is alátámasztotta. Így előbb keresnem kellet egy szájsebészt, aki ezt a problémámat meg tudja oldani. Ez teljesen rutin eljárás, de persze nem kellemes dolog. Mivel csak egy műétről van szó, még ha nem is klasszikus értelembe véve, akkor is kerülnöm kellett utána a fizikai terhelést, ilyenkor nem ildomos emelni és erőlködni sem egy darabig. Amilyen az én szerencsém, sajnos nem úsztam meg komplikáció nélkül, legalább 2-3 hétig szenvedtem, míg teljesen begyógyult, és addig persze edzeni se tudtam, na meg enni se nagyon. Szóval jól megakasztotta a fejlődésemet ez a mizéria a fogammal.

Miután végre túltettem magam a bölcsességfog eltávolításán, akkor következett a kihúzott foga pótlása, hiszen akkor már egy üres lyuk tátongott a helyén. Az interneten elkezdtem böngészni, hogyan lehet a hiányzó fogakat pótolni. Több technikát is találtam, de mivel nekem csak egy fogról volt szó szerencsére, így a hidak nem jöttek szóba. Leginkább a fog implantátum tűnt a legjobb megoldásnak, hiszen az elvesztett fogak szomszédságában ép fogak vannak, persze előtte meg kell várni, míg a foghúzás után begyógyul az íny, ez a gyógyulási idő egyénenként változó, nekem szerencsére hamar meggyógyult. A fog implantátum ugyanolyan erős, jól használható és esztétikus, akár az eredeti fog. A legtöbb esetben titánból készül, ami azért jó, mert teljes mértékben elfogadja az emberi szervezet. Elkezdtem érdeklődni a fog implantátum árak iránt, hogy mégis milyen kiadásra számítsak.

Itt azért résen kell lenni, hiszen nagyon eltérő árakkal találkozhatunk, már ami az összes költséget illeti, tehát nem árt időt szánni erre. Nagyon különböző fog implantátum árakkal találkoztam, és nem feltétlen igaz, hogy a legdrágább hely a legjobb.

Így történt, hogy habár a fogaim rendbe jöttek, a testépítéssel kapcsolatos elképzeléseim, ha egy kis időre is, de nem úgy alakultak, ahogy azt terveztem. Így körülbelül másfél hónap kényszerpihenő után sikerült visszatérnem az edzőterembe. Remélem most már semmi nem akasztja meg a fejlődésemet.